Какво е Годежна фотосесия?

Навярно сте виждали снимки на ваши наскоро сгодени приятели, които тичат през слънчогледови полета и слънцето леко се прокрадва между тях, седят под самотно вековно дърво по залез слънце или се разхождат боси по плажа, докато вълните се разбиват в скалите зад тях. В сферата на професионалната сватбена фотография това се нарича годежна фотосесия. В допълнение на прекрасния спомен от този красив ден, когато сте направили крачка към това да прекарате живота си заедно, годежната фотосесия е и чудесен момент да изберете вашия сватбен фотограф и да се опознаете с него. Да разберете и да видите предварително как би протекла вашата фотосесия в сватбения Ви ден, да се отпуснете и да свикнете с това, някой да Ви снима, докато показвате интимност и нежност. Тя е добър повод и за сватбения Ви фотограф да Ви опознае като двойка, да усети вашата връзка и да пресъздаде именно вашата любов.

Идея: Снимките, които ще получите от вашата годежна фотосесия може да използвате за изработването на напомнящи картички с датата на вашата сватба – на хартия или онлайн, да ги използвате за вашите сватбени сайтове или просто да ги прикачите към традиционните сватбени покани. А защо не и да ги ползвате като част от декора на вашата сватба, за да придадете по-личен характер и атмосфера на празника.

 

годежна сесия

Какво се случва по време на годежната фотосесия?

След като сме решили къде ще заснемем сесията, тя ще продължи около 2-3 часа без времето за придвижване и в зависимост от метеорологичните условията. Понякога може да се налага да изчакваме някой облак или да спре за малко по-силният вятър. Сесията може да бъде в града, извън града, сред природата, на някое ваше любимо място, на брега на морето или във вашия уютен дом. Ще се опитаме да Ви съдействаме да се отпуснете и да имате една от най-хубавите срещи, които сте имали като двойка. Ще се забавляваме и вероятно ще има „пози“, но като цяло ние се опитваме да уловим естествените мигове на щастие и искрената Ви любов. Затова не се притеснявайте, отпуснете се и забравете за клишираните снимки. Няма по-хубава снимка от тази, която е хваната в точния момент и хората изразяват искрена емоция. Понякога може да се наложи да правим някой кадър повече време, но ние искаме да сме сигурни, че сме постигнали перфектен баланс между вас и обкръжаващата ви среда, за да получим красив и хармоничен кадър, в който да се влюбите.

годежна сесия, годежна фотосесия,, годеж,

С какво трябва да бъдем облечени?

Годежните сесии са най-различни, те дават свобода да облечете каквото пожелаете, за разлика донякъде от сватбения ден. Може да сте спортно-елегантни, елегантни или дори изискани с костюм и вечерна рокля, с ефирна рокля и ленен костюм, с лятна рокля и каубойски обувки, с дънки и риза, с пуловер или жилетка. Най-важното е да бъдете себе си. Облечете тези дрехи, в които се чувствате удобно и най-добре описват вашите характери и стил. Съобразете облеклото си с времето, когато ще се проведе вашата годежна фотосесия, за да избегнете шанса да Ви бъде студено, защото това ще намали времето за снимане, както и ще се отрази на изражението Ви, когато лицевите Ви мускули започнат да се стягат от студа. Ние предпочитаме да има някакви връхни дрехи като жилетки, пончота и т.н., които да бъдат и като акцент на вашия стил, но и да влязат в употреба в случай, че времето рязко се обърне и задуха студен вятър. След всичко това, слънцето залязва, сесията е към своя край, а Вие сте прекарали чудесни часове заедно сред природата и сте се сдобили със страхотни снимки, които да показвате не само на приятелите си, но и на децата и на внуците си.

P.S. За момичетата, знаем, че Вие може да се облечете по-добре отколкото ние можем, затова използвайте вашата най-добра преценка и усещане.

P.S. Ако се нуждаете от още информация или съвети, Ви предлагаме да прочетете и нашата статия „9 съвета за по-красиви годежни снимки“.

годежна сесия