Как да се грижим за годежния си пръстен

Как да се грижим за годежния си пръстен

Годежният пръстен е символ на любовта между двама души и желанието им да се обрекат един на друг. Като такъв той заслужава да бъде третиран като скъпоценност не само заради бижутерийната му стойност, но и заради интимната и сантименталната му ценност. Днес, когато все повече млади хора обръщат специално внимание на годежния пръстен и диамантените пръстени се превръщат в традиция и у нас, хубаво е да знаем как да се грижим за тези прекрасни и свидни бижута! Защото с голямата радост от вашия годеж идва и голямата отговорност.

Първото нещо, което трябва да направите според специалистите е да застраховате годежния си пръстен. Независимо дали сте собственик на диамант, рубин, сапфир или друг скъпоценен камък, най-сигурно ще е да направите застраховка на драгоценното си бижу! Не само, че камъкът може да бъде увреден, особено ако носите пръстена си ежедневно, но съществуват и други опасности като кражба и загуба.

Особено важно е годежният пръстен да ви е по мярка. Ако ви е голям, то има риск постоянно да се върти на пръста ви и да го удряте в бюрото си, масата или други предмети. Рискът от загубване, няма да го коментираме, мислим че е ясен. Ако пък пръстенът ви е по-малък и ви стяга, то напрежението, което се получава може да увреди както пръстена, така и пръста ви. Да не говорим какъв дискомфорт ще ви причинява нарушеното кръвообръщение!

Много хора смятат, че годежният пръстен трябва да се носи постоянно. Това не е така! Такова деликатно бижу не е предвидено да се носи винаги и при всякакви условия. В много случаи по-добре е да свалите пръстена си, вместо да рискувате да го увредите или загубите. Вероятността да го одраскате, ударите или закачите някъде сериозно нараства по време на спорт. Не спортувайте с годежния си пръстен! Не плувайте с годежния си пръстен! При плуване пръстът ви се свива и това драстично увеличава шансовете пръстенът да изпадне и да го загубите във водата. Не спете с годежния си пръстен! 

Сваляйте пръстена си внимателно като винаги го държите за халката и никога за камъка или централната част!

За поддръжката на пръстена особено важен е начинът, по който го съхранявате. Не го оставяйте на произволни места из къщата. Поставяйте го в кутийка на сигурно и дискретно място. Това е част от вашето съкровище – пазете си го!

Когато тръгвате на път, помислете добре къде отивате и дали не е по-добре да оставите пръстена си вкъщи за няколко дни.

Що се отнася до почистването на пръстена най-добрият метод е почистване с гореща пара. Горещата пара най-добре премахва наслояванията от козметика, замърсявания и прочее. Тук на помощ може да дойде кафе машината, с която приготвяте сутрешното си кафе! Ако пък се притеснявате и искате да сте сигурни в качествената поддръжка и неотразимия блясък на пръстена си – винаги може да се обърнете към професионални бижутери да почистят и полират скъпото ви бижу.