9 съвета за по-красиви годежни снимки

9 съвета за по-красиви годежни снимки

Представяме Ви девет съвета, които ще разнообразят вашата годежна фотосесия и ще Ви помогнат да се чувствате по-уверени в себе си пред обектива на вашия сватбен фотограф. Ще вдъхнат повече стил и класа на вашите годежни снимки и ще се откроят с уникалността на вашата любов.

Съчетайте вкусовете си

Попитайте партньора си коя е любимата му ваша дреха. В крайна сметка, обличаме се не само заради себе си, но и заради любимите си, защото и те ще гледат тези снимки с нас през годините. Ако планирате да купите нещо ново, опитайте се да е в стила на дрехите, които половинката Ви харесва.

Естествена красота

Най-важното условие, за да изглеждаме уверени и спокойни пред камерата, е да ни е комфортно. Изберете прическа и грим, които са близки до тези, които носите обикновено. Не рискувайте с драстични промени във визията си, които не сте изпробвали преди това. Хубаво е да се обърнете към професионалист, но задължително му покажете какъв е вашият ежедневен стил, така че да може да се ориентира и да постигне баланс между двете визии.

Един стил

Използвайте стила и цветовете, които предвиждате за сватбата си като вдъхновение и отправна точка за вашата годежна фотосесия. Това ще подготви гостите Ви и ще им даде подсказка за това, което предстои. Също така ще създаде единство между изживяванията Ви – годеж и сватба, в хармонична и естествена последователност.

Естествена среда

Изберете място за годежната фотосесия, което има специално значение за Вас и годеника/годеницата Ви. Познатото място ще ви помогне да се почувствате по-комфортно, а и снимките ще имат още по-голяма сантиментална стойност и за двама Ви, ако това е мястото, на което сте се запознали или където обичате да идвате само двамата, например.

Взаимна любов

Помислете за нещата, които правите заедно и които са Ви изградили като двойка. Туризъм? Каране на колело? Пиене на кафе? Готвене? Четене? Опитайте се да включите някои от тях в годежната си фотосесия. Тъй като вероятно ще продължите да ги правите и занапред, снимките на това как сте го правили преди ще са истинско съкровище.

Подгответе втори сет дрехи

Изберете два тоалета – един по-всекидневен и един малко по-елегантен. Така ще създадете разнообразие в снимките си и ще представите две различни страни от живота и стила си.

Вземете връхна дреха

За по-голямо разнообразие може да добавите към тоалета си спортно сако, яке, жилетка или друг вид връхна дреха, с която да започнете сесията, а след това да я свалите.

Бъдете себе си

Избягвайте да съчетавате дрехите си. Въпреки, че сте двойка вие все пак си оставате две различни личности, които най-вероятно не съчетават дрехите си всеки ден. Така че оставете образът ви като двойка да се открои най-добре като се облечете така, както се обличате по принцип. Постарайте се вие да бъдете фокусът, а не съчетанието на декори и костюми. Например, ако сте избрали да направите своята годежна фотосесия навън в гората, не се обличайте в кафяво, нито в зелено, защото така дрехите ви всъщност ще се превърнат в камуфлаж и ще се слеете с обстановката. А целта е да се откроите. Вие сте важните! Затова изберете цветове, които ще ви направят да изглеждате добре без да се сливате с обкръжаващата ви среда.

Помнете важните неща

Помнете, че правите тези снимки, за да увековечите своята любов и отдаденост един към друг. В момента, в който нещо Ви причинява дискомфорт – прическа, грим, място – сменете го! Ще сте себе си, само ако се наслаждавате на годежа си, на любовта си и на любимия си.